Administratorat Dyskordii

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2018-07-03 12:52:40

Eksuperiusz XX
Jego Administracyjność
Liczba postów: 68
Windows 8.1Chrome 67.0.3396.99

[WN] Wielki powrót Wielkiego Administratora

CAb7Ivf.jpg?1

Do portu w Discordium majestatycznie zbliżał się statek żaglowy, ten sam, który w dniu 21 czerwca Anno Administratorini 2018 opuścił tenże port wraz z Wielkim Administratorem oraz członkami załogi, którzy udali się w kierunku Królestwa Santery. Kiedy statek ów zbliżał się, Jego Administracyjność machał flagą Dyskordii na powitanie ludu, który, biorąc przykład z władcy, czynił to samo w stronę zbliżającej się jednostki pływającej. Wkrótce potem statek został zacumowany, a Wielki Administrator wraz z załogą zeszli na suchy ląd.

Ach, ileż tu się zmieniło od czasu mego ostatniego pobytu na ojczystych ziemiach! Marszałek Pola musiał wykonać mnóstwo wyśmienitej roboty, aby przez czas mojej wizyty zagranicznej Dyskordia zmieniła się na lepsze. A zmieniła się, i to zdecydowanie! Witam was ponownie, moi zacni obywatele i mieszkańcy Administratoratu. Zakończyła się moja pierwsza podróż zagraniczna jako Wielkiego Administratora. Czy zakończyła się ona sukcesem? Jak najbardziej, chociaż oficjalnego traktatu podpisać się nie udało z racji obowiązywania w najwspanialszym kraju na Pollinie tzw. Doktryny Polityki Zagraniczej, która traktowana jest tam jako święta, a która to zakłada, iż dopiero w miesiącu zwanym wrześniem można będzie takowy traktacik podpisać.

Jako być może niektóre osobniki już zauważyły, skład naszej załogi się nieco uszczuplił. Odegnajcie jednak precz złe myśli, jakoby jaki wypadek lub katastrofa się na nas zwaliła podczas tej podróży przez siedem oceanów w tę i spowrotem! Trzech posłów postanowiłem jeno zostawić na Santerze, ażeby zadbali, aby mieszkańcy tego zacnego kraju nie zapomnieli, iż istnieje takie państwo, jak Dyskordia, a stosunki były, mimo ich oficjalności braku, podtrzymywane. Wierzę, iż będą dobrze wypełniać powierzone im zadanie.

Wkrótce zamierzam podjąć kolejne działania jako Wielki Administrator tu, w kraju, których to działań żadnych podejmować nie mogłem podczas podróży z racji braku posiadania przez nasz kraj technologii umożliwiającej bilokację. I bardzo dobrze, iże nie posiadamy, albowiem jest to technologia podrzucona v-ludziom przez złego demona, który zwie się Ἁρμονία - oby trzymał się od nas z daleka.

Niech żyje przyjaźń santersko-dyskordyjska! γειά μας!

Po wygłoszeniu tej krótkiej przemowy Wielki Administrator udał się do Pałacu Nowotrybunalskiego im. Ptolemeusza XII, ażeby dokonać rozwiązania wszelakich spraw urzędowych, jakie narosły podczas jego niebytu.

#2 2018-07-03 13:13:09

Ferdinande d_Éteste
Marszałek Pola Administratorskiego
Liczba postów: 38
Windows 8.1Chrome 67.0.3396.99

Odp: [WN] Wielki powrót Wielkiego Administratora

Niech żyje Jego Administracyjność Ekuperiusz XX, z woli Δυσνομίi Wielki Administrator Dyskordii, Księżyc Narodu, zwierzchnik Discordium, Nowego Eldorado i Xennenburga etc. etc.!

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum