Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1

![]()
Brama Wejściowa
Brama wejściowa monumentalnego budynku, w jakim odbywać się będzie Konsylium.
// W tym miejscu obradujący dokonują oznajmienia o swoim stawieniu się na Konsylium, po czym zapisani zostają na listę obradujących. Można już przybywać, jutro lub pojutrze odbędzie się uroczyste rozpoczęcie obrad Konsylium.

Stawiam się.

W bramie pojawił się mężczyzna w zielonkawym odzieniu. Okazał się on być Ferdinandem d'Éteste-m, Marszałkiem Pola Administratorskiego.
Stawiam się na Konsylium.

Witam Czcigodnych Panów w tym jakże okazałym i przepięknym budynku, w jakim odbędzie się Konsylium, owocu pracy najlepszych dyskordyjskich architektów. Już następuje wpisanie Was na listę obradujących.

Stawiam się.
Ansh, Årsvėdør Czarnej Stali, Pierwszy Mechanik Klanu.

Stawiam się
![[dblpt])](http://www.discordes.oxn.pl/upload/oxn_pl/discordes/smilies/[dblpt]).png)

Korzystając z zaproszenia przybywam na Konsylium Narodowe.

Halo jeszcze ja! Ja! Stawiam się.
/-/ Michael Wolferine
Dowódca SZ UTN
Konsul ardemski
Obywatel KS i UTN

Witam wszystkich kolejnych przybyszów, którzy staną się obradującymi. Witam Cię, dostojny Anshu, liderze Klanu Czarnej Stali i reprezentancie ludu Echijczyków na Konsylium. Bądźże pozdrowion na wieki! Witam Cię, czcigodna Kseniu z rodu Wolnych, najjaśniejsza księżno Aterii i władczynio Xennenburga. Żyj długo! Takowoż witam Ekscelencję von Groca-Hrychowicza, przybysza z dalekich krain Orientyki i Vaarlandu, Kanclerza Księstwa Styrii, który postanowił nas zaszczycić swoim przybyciem. Bądźże pozdrowion! Tako i witam dostojnego Michaela Wolferine'a, oświeconego dowódcę sił zbrojnych Unii Trzech Narodów i konsula Ardemii. Bądźże pozdrowion, Michaelu!
Już nakazuję dokonanie zapisu was wszystkich na listę, a i mam nadzieję, że nie będą to ostatni spośród tych, którzy przybędą na Konsylium.
Z uroczystą inauguracją obrad zaczekamy jeszcze do jutra, oczyma duszy widzę, iże dziś warunki niekorzystne, a i będzie zaczekać można na kolejnych obradujących. Jutro będą nam bogowie lepiej sprzyjać; wtedyż obradowania rozpoczniemy.

Mimo, że dziś zaszła egzystencja uroczystego rozpoczęcia Konsylium, brama pozostaje i będzie pozostawać cały czas otwarta. Kolejni obradujący mile widziani!
Strony: 1